Beszámoló az AMMOA által is támogatott intézmény, a Csikszeredai Szent Ferenc Alapítvány otthonának életéből, a tanévkezdésről.

 

Beszámoló a Csikszeredai Szent Ferenc Alapítvány otthonának életéből, a tanévkezdésről.

Csiksomlyo-2023-Szent-Isvan-Otthon

A tanévet sikeresen vette mindenki ,osztály ismètlőre senki nem maradt , igaz ez annak is be tudható hogy a Magyar KözszolgálatiEgyetem diákjai és tanárai,mentorálást válaltak a gyerekeink számára matematika ,magyar nyelv és irodalom, idegen nyelvek ,kémia biológia fizika stb minden olyan tantárgyból amely felzárkóztatni kellett a gyerekeinket az itteni iskolák szintjére . Aztán berobbant a nyár a maga szépségével és nehezsègeivel . Szépségei közé tartozik hogy az idén is - nem kis áldozat révén - sikerült megszervezni a 7 dik Székelyföldi Gyógynövény Napot   amely arra hivatott ,hogy gyerekeink számára szülőföldjük adta természeti lehetőségeket megismerjék azoknak hasznosítási alkalmazási és megélhetési szempontjait megismerjék . Ez alkalommal ,Tudó Embereket hívunk akik tanítani tudnak előadásaikkal ,embereket akik szeretik a természetet Vele és benne èlnek ,persze nem utolsó sorban pedig kicsiny portèkájukra pedig büszkék és büszkén állnak standjaik mellett minden érdeklődőt szeretettel várnak

Csiksomlyo-2023-Szent-Isvan-Otthon.Gyogynoveny-nap-2.

 

Csiksomlyo-2023-Szent-Isvan-Otthon.Gyogynoveny-nap-1.

 

Két hétre rá már szerveztük a Ferences Bicikli Túrát amely a fiatalok mozgatása a mozgás örömét szolgálja, telefon - virtuális világán kívül van más élet is amely sokkal nagyobb örömet és rengeteg emlékkel gazdagít.

Csiksomlyo-2023-Szent-Isvan-Otthon.bicikli-tura

Két hetes előkészület után ,már a 11 dik Csíkterületi Ifjúsági találkozó kezdődött amelynek házigazdái társszervezői vagyunk .Fiataljaink nem sors kivettetek, hanem a társadalomnak neveljük őket közéjük tartozóknak . Fontos a gyerekeinknek is ezeket az élményeket megélni ,hogy motiválja őket a tanulásban .

Csiksomlyo-2023-Szent-Isvan-Otthon.mozgas

A 10 napos lelkisègi rendezvény után látszólagos csend ereszkedett otthonunkra és   hangsúlyozom hogy látszólagos,mert készülni kellett az új tanévre és a hogyan továbbra .
Érdekes a helyzetünk de egy biztos ! amíg ezek a gyerekek kèrik addig értük dolgozni fogunk ! Jó egészséget kívánok / kívánunk ! HÁLÁSAN KÖSZÖNJÜK A BELÉNK FEKTETETT ANYAGIAKAT ES REMÈNYT ! A JÓISTEN ÁLDJA,MINDEN JÓSZÁNDÉKÚ EMBERT ! 
Ui. Minden reggel negyed 7 kor imádkozunk Önökèrt ami megtekinthető a Facebook: Csíksomlyói Szent István Otthon facebook oldalán 

Az otthont vezető nevelő levele a Moldvai Magyar Oktatásért Alapítványhoz.

Kérdése van?

Vegye fel velünk a kapcsolatot.