BÖJTE CSABA JÓTÉKONYSÁGI MISÉJE SZENTENDRÉN

„Én hiszem, hogy a gyerekeknek teremtő tekintete van!”

Böjte Csaba testvér jótékonysági szentmiséje Szentendrén, a Szent Péter és Pál Templomban egy beteg erdélyi fiatalember gyógyulásáért szólt múlt hét csütörtökön. Kovács Gergő, a tizenhétéves leukémiás fiú orvosi kezelése több millió forintba kerül. A helyszínen perselyt helyeztek ki az adakozók számára. 

A ferences rendi szerzetes az idén harminc éves erdélyi Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítójaként a fenntartásuk alatt működő gyermekotthonokban többezer árvát segített hozzá egy új élethez. Az évközi liturgiákban előírtakon túl ezúttal a remény fogalma köré építette beszédét – nyilatkozta stábunknak Böjte Csaba a mise előtt közvetlenül.

A bajban lévő emberek segítséget szoktak kérni – tőlem is, mástól is. Én úgy tudok segíteni rajtuk elsősorban, ha imádkozom értük – emelte ki Csaba testvér, és másokat is összefogásra buzdított a beteg fiú gyógyulása érdekében.

Ahogy az edző terheli a sportolót vagy a tanár kihívás elé állítja a diákot a vizsgán, úgy a gondos szülő is megoldandó feladatokat ad a gyermekének, hogy erősödhessen ezek által. Így méri ránk a terhet a mindenható is – vallja a szerzetes.  A Dévai Szent Ferenc Alapítvány által fenntartott intézetek egyikében, a tusnádfürdői Szent László gyermekotthonban hosszú évekkel ezelőtt egy nevelő rendszeresen bántalmazta a gondjaira bízott kiskorúakat – a napvilágra kerülő vallomások alapján vizsgálatot kezdeményeztek az illetővel szemben, akit tavaly nyáron nem jogerősen harminc év letöltendő börtönbüntetésre ítéltek. Az atyát arról is kérdeztük, miként lehet visszaállítani az alapítvány iránti bizalmat, miután ilyen súlyos árnyak lengték körül.

Nekem a magam feladatát kell végezzem. Ha valakit meg kell dicsérjek, akkor meg fogom dicsérni, ha valaki rosszat tesz és föl kell jelenteni, akkor megteszem azt is. Mindent elkövetünk annak érdekében, hogy ilyen dolog ne forduljon elé, de megy az élet tovább; a gyerekek ma is éhesek, vacsorát kell nekik adni – nyilatkozta az atya a TV Szentendrének.

A Dévai Szent Ferenc Alapítványnál közel három évtizedes fennállásuk óta körülbelül hatezer árva gyermeknek segítettek a boldogulásban, rövidebb-hosszabb ideig. Sokan közülük már családot alapítottak, ennélfogva Böjte testvér már nagyapai, sőt, hamarosan dédapai örömök elé is néz. A február 16-i jótékonysági miséjén zsúfolásig telt a több mint ötszáz főt befogadó Szent Péter és Pál Templom.

Böjte Csaba testvér felhívására sokan fogták meg egymás kezét ezen a délutánon a 17 éves leukémiás fiatalember gyógyulásáért imádkozva.

Forrás:https://www.szentendre.media.hu/

A mise a TV Szentendre adásában visszanézhető.

Kérdése van?

Vegye fel velünk a kapcsolatot.