MOLDVAI CSÁNGÓ HAGYOMÁNYŐRZŐK, KIEMELT VENDÉGKÉNT ALAPÍTÓNKKAL PETRÁS MÁRIA BEMUTATKOZÁSÁVAL TARTOTTÁK A MAGYAR NYELV ÜNNEPÉT NEW YORKBAN

 Petras-Maria-Newyorkban

                                                                                             Fotó:https://aranydio.com/

 

MOLDVAI CSÁNGÓ HAGYOMÁNYŐRZŐK,ALAPÍTÓNKKAL PETRÁS MÁRIA BEMUTATKOZÁSÁVAL TARTOTTÁK A MAGYAR NYELV ÜNNEPÉT NEW YORKBAN

November 13. a magyar nyelv ünnepe, mert 1844-ben ezen a napon fogadták el azt a törvényt, amely a magyar nyelvet tette államnyelvvé. Ennek tiszteletére rendezte meg idén negyedik alkalommal a magyar kultúra sokszínűségét bemutató Magyar Örökség Fesztivált pénteken és szombaton a New York-i Magyar Ház, a Népművészeti Egyesületek Szövetségével és a New York-i Magyar Kulturális Központtal közösen.

A fesztiválon kiállítás nyílt Petrás Mária kerámiáiból is, csángógasztronómia-bemutató és kézműves műhelyek is várták a látogatókat.

 

A fesztivál kiemelt vendége volt Petrás Mária - Alapítványunk egyik alapítója - Príma Primissima- és Magyar örökség díjas moldvai csángó népdalénekes és keramikusművész,aki a moldvai csángók gyökereiről, a közösség értékeiről, az Isten és ember viszonyáról megfogalmazott gondolatait formázza és égeti agyagba.

Dalok napkelettől napnyugatig című koncertjén Petrás Mária és Zenekara szentes énekeket, szokásdalokat, balladákat, guzsalyas énekeket, valamint táncdallamokat szólaltatott meg, tradicionális moldvai hangszeres felállásban, Benke Paulina és Benke Pál csángó hagyományőrző táncospár közreműködésével.

Petras-Maria-kep

                                                          Fotó:https://cseppek.hu/

Kérdése van?

Vegye fel velünk a kapcsolatot.