A MOLDVAI MAGYAR OKTATÁSÉRT ALAPÍTVÁNY BESZÁMOLÓJA A - 2019
Az Alapítvány 2019-ben is a korábbi évekhez hasonló formában folytatta a tevékenységét, de döntött az Alapszabály módosításáról is, mely szerint szélesebb kört jelöl ki a céljai,a működése, és a támogatások terén.
Felavatták Petrás Incze János moldvai születésű szerzetes emléktábláját a szeged-felsővárosi Szent...
A Moldvai Magyar Oktatásért Alapítvány kuratóriuma 2014. január 31.-én Díjat alapított azért, hogy elismerje az alapítvány céljainak elérésében kimagasló munkát folytató természetes vagy kivételes esetben jogi személyek tevékenységét. A díjat Petrás Incze Jánosról (1813-1886) nevezte el, tisztelgésképpen az akkor kétszáz éve született csángó minorita szerzetes, néprajzkutató élete előtt.
Pályázaton elnyert támogatások felhasználásának ellenőrzése
A Bethlen Gábor Alapkezelő 2019.-ben is támogatta a Moldvai Magyar Oktatásért Alapítványt, működéséhez szükséges költségek biztosításával. Az Alapkezelő decemberben helyszíni ellenőrzést tartott 2015 évig visszamenőleg, egészen a 2019-es évig bezárólag, több pályázati támogatás felhasználásával kapcsolatban az Alapítványunknál
Iskolaszerek és foglalkoztatáshoz szükséges eszközök küldése Magyarfaluba
A Moldvai magyar Oktatásért Alapítvány karácsony előtt közel 200.000.-Ft értékben küldött iskolaszereket és az iskolai és iskolán kívüli foglalkozásokhoz szükséges eszközöket Moldvába, Csángóföldre, Magyarfaluban lévő oktatási helyszínre. Az anyagi fedezetet a Ceglédi Polgármesteri hivatalhoz benyújtott pályázaton elnyert összegből és egyéb támogatásokból tudtuk biztosítani.
Köszönet a támogatásunkért, és jókívánság Nagyenyedről
Minden kedves Támogatónknak szóló köszönet, és karácsonyi ürvözlet , a Bethlen Gábor Kollégium/ Nagyenyed/ igazgatójától.
Kérdése van?

Vegye fel velünk a kapcsolatot.