A Nagyenyedi Kollégium ebben az évben is várja a csángó diákok jelentkezését, akiknek az elkövetk...
Középiskolai szintű tanítóképzés (és óvónőképzés) csak Nagyenyeden van, ezért lehetőség nyílna Nagyenyedről is alkalmazni csángó-magyar tanárokat a Moldvai Oktatási Programban. Ehhez azonban szükséges, hogy minél több tanárjelölt jelentkezzen a Nagyenyedi Kollégiumba, mivel Csíkszeredán nincs ilyen jellegű középiskolai képzés, a tanári pályára készülő diákokat tájékoztatjuk, hogy Nagyenyedei Kollégium is várja őket. A tájékozatótmagyar nyelven és román nyelven is olvasható ebben a cikkben. Az itt tanuló csángó diákok támogatására együttműködési megállapodást kötött a Kollégiummal a Moldvai Magyar Oktatásért Alapítvány
Kérjük segítse A MOLDVAI MAGYAR OKTATÁSÉRT ALAPÍTVÁNYT. ADÓSZÁMA: 18710209-1-43
Adóbevallásának kitöltésekor gondoljon az 1% felajánlásának lehetőségére, és azzal támogassa a Moldvai Magyar Oktatásért Alapítvány munkáját, tevékenységét. A MOLDVAI MAGYAR OKTATÁSÉRT ALAPÍTVÁNY ADÓSZÁMA: 18710209-1-43 Egyéb támogatásukat is örömmel fogadjuk egyéni és közösségi (önkormányzati, céges, alapítványi, egyesületi) felajánlásukat átutalással és postai úton is lehetőség van eljuttatni az Alapítványunkhoz. Kérésre postai csekket küldünk. Ahova a támogatásokat és az adományokat várjuk: Bankszámlaszámunk: OTP 11742173-20154778, Nemzetközi bankszámlaszám: IBAN: HU76 11742173-20154778-00000000 BIC (SWIFT) KÓD: OTPVHUHB)
Pályázaton elnyert támogatások felhasználásának ellenőrzése
A Bethlen Gábor Alapkezelő 2019.-ben is támogatta a Moldvai Magyar Oktatásért Alapítványt, működéséhez szükséges költségek biztosításával. Az Alapkezelő decemberben helyszíni ellenőrzést tartott 2015 évig visszamenőleg, egészen a 2019-es évig bezárólag, több pályázati támogatás felhasználásával kapcsolatban az Alapítványunknál
Iskolaszerek és foglalkoztatáshoz szükséges eszközök küldése Magyarfaluba
A Moldvai magyar Oktatásért Alapítvány karácsony előtt közel 200.000.-Ft értékben küldött iskolaszereket és az iskolai és iskolán kívüli foglalkozásokhoz szükséges eszközöket Moldvába, Csángóföldre, Magyarfaluban lévő oktatási helyszínre. Az anyagi fedezetet a Ceglédi Polgármesteri hivatalhoz benyújtott pályázaton elnyert összegből és egyéb támogatásokból tudtuk biztosítani.
MOLDVAI CSÁNGÓ HAGYOMÁNYŐRZŐK, KIEMELT VENDÉGKÉNT ALAPÍTÓNKKAL PETRÁS MÁRIA BEMUTATKOZÁSÁVAL TARTO...
A fesztivál kiemelt vendége volt Petrás Mária - Alapítványunk egyik alapítója - Príma Primissima- és Magyar örökség díjas moldvai csángó népdalénekes és keramikusművész, aki a moldvai csángók gyökereiről, a közösség értékeiről, az Isten és ember viszonyáról megfogalmazott gondolatait formázza és égeti agyagba. Dalok napkelettől napnyugatig című koncertjén Petrás Mária és Zenekara szentes énekeket, szokásdalokat, balladákat, guzsalyas énekeket, valamint táncdallamokat szólaltatott meg, tradicionális moldvai hangszeres felállásban, Benke Paulina és Benke Pál csángó hagyományőrző táncospár közreműködésével.
Kérdése van?

Vegye fel velünk a kapcsolatot.