Csángó-magyar gyermekek támogatása a nagyenyedi Bethlen Gábor Kollégiumban
2019. október 23-án az AMMOA kuratóriumának három tagja (dr. Legeza László, dr. Horváth Sándor és Mátrai Zoltán), valamint Trombitásné Dévai Éva irodavezető ellátogattak Nagyenyedre. Szőcs Ildikó igazgató asszonnyal és Veres Edittel, a nagyenyedi Bethlen Gábor Alapítvány elnökével és irodavezetőjével egyeztették az együttműködés tartalmát, formáját és részleteit, majd Szőcs Ildikó és Legeza László aláírták a két alapítvány közötti Együttműködési keret-megállapodást. E szerint az AMMOA elsősorban a csángó gyermekek időszakonkénti, de rendszeres hazautazását, valamint szüleik Nagyenyedre látogatását fogja támogatni, de felmerültek egyéb lehetőségek is.
Köszönet a támogatásokért
A MOLDVAI MAGYAR OKTATÁSÉRT ALAPÍTVÁNY Kuratóriuma, hálás köszönetet mond minden kedves támogatójának, barátjának, akik adójuk 1%-ának felajánlásával segítették Alapítványunk munkáját, működését. Egyúttal köszönetet mondunk minden eddigi és jövőbeni támogatásukért is. Továbbra is számítunk Önökre az Alapszabályunkban megfogalmazott céljaink elérésében. Számlaszámunk: OTP 11742173-20154778. Adószámunk: 18710209-1-43
Az AMMOA és a KEMCSE hivatalos útjai szétváltak
Az AMMOA és a KEMCSE hivatalos útjai szétváltak, de a közös múlt, kiváló együttműködés biztos reményt ad a további jó barátságra! Köszönjük a KEMCSE vezetésének, s minden tagjának eddigi önzetlen munkáját és barátságát! További munkájukhoz sok sikert, kiváló egészséget és a Jóisten áldását kívánjuk!
Magyarfalusi moldvai csángó gyerek táborozása Cegléden
A Moldvai Magyar Oktatásért Alapítvány közreműködésével, a Ceglédi Önkormányzat anyagi támogatásával, a lelkes keresztszülői csapatnak köszönhetően 23 magyarfalusi moldvai csángó gyerek 2 pedagógus kíséretével tölthetett el feledhetetlen, élményekben dús és a magyar nyelv gyakorlása szempontjából is eredményes napokat Cegléden és környékén.
Állami kitüntetést kapott A Moldvai Magyar Oktatásért Alapítvány alapítója, PETRÁS MÁRIA
Állami kitüntetéseket és művészeti díjakat adtak át a nemzeti ünnep alkalmából, többek között A Moldvai Magyar Oktatásért Alapítvány alapítója, PETRÁS MÁRIA népdalénekes, keramikusművész, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja részére is. Ez úton is gratulálunk a díjhoz. (fotó: http://www.primissima.hu/dijazottak/petras-maria/)
Kérdése van?

Vegye fel velünk a kapcsolatot.